52 - Blockpoint Relock
Hoofdstuk 52 - Paragraaf 2
52. Blockpoint Relock

52.2 BounceBackTherapy©

BOUNCING BOUNCE BACK THERAPY a hyperstimulation & neuromodulation

TO RECOVER ONES HEALTH BY BOUNCE , EASY AFTER ONE’S SETBACK

In using an elastic object, such as a rubber hammer to rebound on/ of the human body, causing rebouncing repeatedly, healing pain and movement disturbances and obstructions.

Hans Boschma ontwikkelde een unieke en volledig nieuwe uitwendige behandelmethode als vervolg op de Blockpoint Delock & Relock Methode, waar van de laatste de rechten zijn overgedragen aan Jelle De Moor uit Amsterdam , www . info fysiopunctuur.

De BBB Therapy werkt in het geval van acute pijn zonder weefselschade en bij chronische pijn.

Veelal is in deze casi sprake van een pijn gevoeld op een bepaalde plaats, lokaal dus, en/of langs de perifere afferente – of efferente pijntransporterende( sensore/motore cq autonome ortho-of parasympatische zenuw, langs de plexus, de achterwortel, de achterhoorn, het ruggenmerg en de hersenen.

Van de 5 soorten pijn:
Somatisch
Psychisch
Neurogeen
Viscerogeen
Parietaal


(Alle pijn is uiteindelijk psychisch omdat de pijnzenuwen intracranieel eindigen, wijd verspreid over de hersenen ). Bovendien is pijn meestal een combinatie van alle 5. Ook in de oude acupunctuur blijkt uit het verloop van de meridianen dat de klachten zich multi-tomaal door alle weefselsoorten verspreiden. Vaak van top tot teen en omgekeerd. Vergelijkbaar met het multisegmentale door de verschillende tomen opstijgende en afdalende motore, sensore en autonome zenuwen klachten veroorzakende zenuwstelsel.

Daar waar bijvoorbeeld de acupunctuur de galblaasmeridiaan langs de zijkant van het lichaam laat zien verlopen, kun je deze meridiaan gemakkelijk neurofysiologisch ontleden als je de neuroanatomie ernaast legt.

Blijken de eerste drie het best te reageren op BBBT en bij de laatste 2 de referred complaints& pain. Van het laatste geef ik een voorbeeld: pseudo angineuze klachten vanuit maag, slokdarm ,aorta of hart doen zich veelal referred gelden in de middenrif/linker borst en schouderregio. Dat kan van acute aard zijn en wordt vaak chronisch.

BBBT is dus een somatische therapie die haar uitwerking op de soma heeft maar uiteindelijk ook de andere klachten moet bestrijden.

Vanzelfsprekend spreek ik hier niet over een appendicitis of een soortgelijke aandoening. Maar wel kun je, ook bv ineen ernstig en laat stadium van kanker de pijn wel degelijk met hyperstimulatie bestrijden, zo is mijn ervaring. Ook bv. in combinatie met acupunctuur, waarbij de naalden altijd gestoken worden in het dermatoom onder een hoek van 45o of minder. Ook andere uitwendige geneeswijzen met warmte , koude (ontstekingen en lumbago), shia-tsu achtige methoden worden toegepast veelal met gelijktijdig ondersteund actief bewegen, bijvoorbeeld met het lichaamsdeel in slings opgehanden. De combinatie met Blockpoint Delock&Relock lijkt een voorbeeldige combinatie.


52.2 BounceBackTherapy©