35 - Non buzz embouchure
Hoofdstuk 35 - Paragraaf 11
35. Non buzz embouchure

35.11 Hoog spelen

Hoog leren spelen en extreem hoog

Tip dag 2.
Pieuw effect, dus extreem hoog inzetten en meteen afglijden naar beneden.Dus een ultra kort moment (je moet wel eerst warm ups gedaan hebben)extreem hoog mv met een tonguestop /ploffende aanzet.aanzet,knal je er in een flits vanaf:
Pieuw Pieuw zoals kinderen een pistool na doen Piauw Piauw, Pieuw Pieuw
Het gaat er namelijk om dat jouw hersenen (gyrus postcentralis-sensorische associatie velden) gekoppeld worden aan de acoustische corticale gehoorcentra samen met de motoriek in de frontale cortex (de uitvoering met de spieren ) de manoeuvre onthouden zodat de extreem hoge noot in je hoofd went.

Het is dus in feite operante conditionnering:gedrag wijziging op basis van effect dat tot stand komt door waarneming gehoor en motoriek te koppelen aan de gecombineerde bewegingen die alleen plaatsvinden in combinatie met de drukveranderingen in Pieuw Pieuw,Piauw
Piauw etc.


Tip dag 1.
Dat gaat alleen met een extreem klein gaatje, zie lip poster The Embouchure Reminder nr. 3 links boven A EH.

De mondkringspier, het centrum , de vezels daarvan moeten extra sterk zijn en dat kun je alleen met het instrument bereiken.Dus elke dag zeker een half uurtje, zeer zacht spelend langzaam aan de extreme hoogte werkend.Delippen moeten namelijk toch zo dik mogelijk zijn relatief, door de contractie.Vgl biceps van een gewichtheffer en van een kantoor emailmarketing mannetje.
Enorm oppassen voor blessures zodra je maar een spoortje pijn of overbelasting voelt, direct laag gaan spelen of noiseless buzz (stootmassage)
De tong speelt daarbij een extreme rol, die moet getraind worden in het snelle werk naar voren dus veel staccatooef.in de hoogte, zachtjes, en plat en puntig zijn.
Het zachte verhemelte moet worden afgeplat in de K stand of Q stand dat moet je bewust trainen.In je studeerruimte of op kantoor zeg je 1000x K.. achter elkaar heel snel hahahaha

De blazers buik is vaak ook te slap en te dik waardoor ademsteun onvoldoende is voor de extreme hoogte.
oef. ga voor een stoel liggen metje kont richting poten en de voeten op de stoel
Handen in de nek.Dan omhoog komen tot de schouderbladen los zijn vd grond.Ook met li elleboog naar re knie etc. zie tek.Klik op een plaatje om deze te vergroten.


35.11 Hoog spelen