35 - Non buzz embouchure
Hoofdstuk 35 - Paragraaf 10
35. Non buzz embouchure

35.10 Buzzy Buzzyness

10 dagen noiselessbuzz... gemiddeld 2x per dag; smorgens en savonds plm. 10 minuten op 4mp's.
bastuba (Perantucci 33mm) , basstrombone (VB 1.5) , euphonium (DW3), cornet (DW3)

- De eerste dagen P & P valt me op dat er wat puistjes komen op (voorheen) onbekende plekken in het gezicht; voor mij een teken dat in ieder geval de verwerking van 'afvalstoffen' in het lip/mond/kaak/gezichtsgebied door P & P krachtig wordt aan/-doorgezet.

- Na 10 dagen dit gedaan te hebben in eerste instantie de euphonium weer opgepakt.

Wat valt op?

- Héél makkelijk over de registers met vooral opvallend makkelijk hoog, maar ook laag, register.

- Zeer brede, maar ook kernachtige klank; ik kan gerust stellen; veel beter dan 10 dagen daarvoor.

- Wel ietsje minder 'donkere' klank, maar... na plm. 20 minuten spelen valt ook op dat de flexibiliteit welhaast met speels gemak is verbeterd en dat de klank na 30 minuten weer 'terugkomt'.

- De volgende dag de Basstrombone opgepakt.

Wat valt op?

- In eerste instantie enorm 'wennen' aan feedback vanuit het instrument (gevoelsmatig 'lichtere/dunnere' aanzet/klank).

- Wel super makkelijk de hoogte in.

- De laagte eigenlijk ook wel makkelijker.

- Na 30 minuten komt ook hier de klank weer terug...Kortom samenvattend; door P & P m.i. absoluut geen enkele dissatisfier!

Zeer goede methode om afvalstoffen te verwerken; spieren etc. te versterken; range uit te breiden, en kern/focus te verbeteren...

Voor de echte specifieke klankontwikkeling is studie op het instrument uiteraard onmisbaar.

Persoonlijk denk ik dat - los van vervanging zonder toeter sec - het gewoon een zeer welkome aanvulling is op de dagelijkse studiepraktijk;

In ieder geval veel rendabeler dan buzzen....

Impact op zenuwstelsel/dystonie nog onbekend in deze fase

Tot zover even mijn eerste bevindingen na 2 dagen spelen na terugkomst.

Zal het de komende 3 maanden dagelijks minimaal 1x per dag 10 min. gaan toepassen en kijken hoe het er dan voorstaat.


Klik hier voor een verslag Jack van der Westen over het noiseless buzzen.


______________________________________________________________


"Ha hans, even een berichtje uit Egmond..
Met mij is het prima; de progressie zet door' voel steeds meer kracht in de lippen; betere ademsteun helpt ook enorm.
Ben er nog lang niet, maar er is zeker een versnelling gekomen in de vooruitgang sinds mijn bezoekje aan jou en het regelmatige p&p'n
Ik moet eerlijkheidshalve ook zeggen dat de acupunctuur ook wel een positieven bijdrage levert..;)
Kortom, moedig voorwaarts...


Poster ziet er modern, fris, clean, helder; zeg maar gerust eigentijds uit; ben benieuwd naar je verdere avonturen."

- Pieter van Diepen

______________________________________________________________Na een vervelende periode, heftige operatie, heb ik niet veel aan mijn conditie kunnen doen. Toen ik van de chirurg groen licht kreeg, ben ik als een gek weer begonnen met studeren. Na enkele weken kreeg ik het gevoel dat er iets mis was. Mijn embouchure vertoonde niet beter , maar werd steeds slechter. Ik wist me totaal geen raad, ik raakte zelfs in paniek. Als je 50 ! jaar beroepstrompettist bent, en dit nog nooit hebt meegemaakt zoek je naar alle oplossingen om je embouchure weer op je vertrouwde peil te krijgen. Ik ben toen heel serieus met behulp van de Hans Boschma methode Hoofdstuk 35.1 “ Non buzz embouchure “ aan de slag gegaan. Na 2 weken dit te hebben gedaan , moet ik heel eerlijk bekennen, dat het oude niveau weer helemaal terug is. Daarom Heer Hans Boschma , mijn hartelijke dank . Ik wil hiermee iedereen aan bevelen die ook met dit probleem zit.Lees eerst het hoofdstuk 35 goed door en begin precies zoals aangegeven, en ik weet zeker dat het resultaat niet uit blijft.Nogmaals dank !

- Piet Knarren

Wie is Piet Knarren?
Piet Knarren uit Vaesrade is al 50 jaar beroepstrompettist na zijn conservatoriumopleiding. Zijn solistenkwaliteiten werden in Limburg en Duitsland al snel opgemerkt en een leven van schlagerfestivals, TV optredens met grote sterren zoals Vicky Leandros en vele anderen. Vele plaatopnames bezorgden hem grote faam, vooral in het zuiden des lands. De website www.pietknarren.nl maakt alles duidelijk .

______________________________________________________________Acupunctuur helpt nog beter als je in de bewuste spieren(afgezien van de verdere meridianenbehandeling) de naalden aanbrengt cirkelvormig rond en in de richting van de lippenspleet onder een hoek van 45 granden of nog minder, en vervolgens mimische oefeningen doet, zie hoofdstuk 1.2, 1.3 etc. Dus met de naalden erin. Ik schreef daarover een boek Blockpoint Relock Acupunctuur, dat voor Ankh Hermes beoordeeld is door Dr.van den Burgh , toendertijd de bekendste acup. goeroe (tandarts). Hij schreef standaardwerken. Ik was de eerste ter wereld die dit ontdekte en beschreef, tegenwoordig noemen ze het dry needling maar dat was niet mijn idee, die naam.Het systeem is gebaseerd op operante conditionnering (leren door bewegen van het getroffen gebied met de getroffen spieren met als toevoeging de naalden, evt nog onder stroom,) dus leren door beweging PLUS een extra prikkel die de sensorische hersendelen (gyrus postcentralis en sensorische associatievelden). Mooi dat je embouchure opknapt. Prof.Dr.Daniel Garliner is een legendarische oromyofunction goeroe die de USA orthodontie en tandartsenij op zijn kop zette plus de hele logopediewereld. In mijn werk en in jouw noiseless buzz zit dat allemaal verwerkt plus het bewuste en juist beschreven beweeg-leereffect.


35.10 Buzzy Buzzyness