26 - Brass artists
Hoofdstuk 26 - Paragraaf 3
26. Brass artists

26.3 Groove Company AmsterdamNieuws

The Groove Company is te beluisteren op de hitlijst van The Clash of the Coverbands!!! Beluister hier de live opname van Fantasy en Tribute!

De grootste feestband in Nederland, niet minder dan 13 musici!
Zangeressen, niet minder dan 3!
Blazers, niet minder dan 5!
Van groovy dance classics tot de top van funk en soul.

The Groove Company

Brings the groove to your events

Makes 'em move and makes 'em dance!

"De grootste band van ‘The Clash 2008’ is 14-mans Soul/Funk coverband The Groove Company uit Amsterdam. Ondanks de grote bezetting weet deze band strak en groovy te spelen en zorgen de muzikanten voor een ideale basis waarop de drie zangeressen kunnen leunen. Opvallend zijn dan ook de zeer sterke vocalen, niet alleen in de leadpartijen maar ook in de samenzang. Nummers van Chaka Kahn, Incognito en Chic vonden sprankelend de weg naar het publiek dat ook zeer goed reageerde op hetgeen hen werd voorgeschoteld. Met hun zeer sterke performance wist The Groove Company de vakjury te overtuigen en gaan de Amsterdammers als beste band van deze Halve Finale door naar de Regio-Finale. Met het hoogtepunt van hun optreden, Fantasy van Earth, Wind & Fire, doet deze band een gooi naar een hoge notering in ‘The Clash Hitlijst" (Juryrapport The Clash of the Coverbands, oktober 2008)

"De grootste band van 'The Clash 2008' komt uit Amsterdam: 14-mans funk/soul-band The Groove Company. Een spetterende kwaliteitsband met een opvallend strakke en functionele blazerssectie, een drijvende ritmesectie en vier zangeressen die niet alleen vocaal veel mogelijkheden hebben maar ook in de performance boeiend kunnen acteren. Nummers als Souled out, Fantasy en Nights over Egypt kwamen voorbij een boeiden van begin tot eind. The Groove Company gaat als vakjury-winnaar naar de halve finales van de regio Noord-Holland/Utrecht/Flevoland" (Juryrapport The Clash of the Coverbands, juni 2008)

 


26.3 Groove Company Amsterdam