25 - Embouchure.nl video's
Hoofdstuk 25 - Paragraaf 6
25. Embouchure.nl video's

25.6 Multi-Brass demo

Persbericht: Mini- Brass symposium en Multi-Brass DVD presentatie van Hans Boschma

Op zaterdag 23 januari a.s.vanaf 20.00 uur vindt er een mini- brass symposium plaats in het Cultureel Centrum Huizum, Dirk Boutstraat 36, 8932 CT, tel. 058 2130001. Op het programma staan:

Power Point demonstratie en voordracht door Dr.Kees Hein Woldendorp. Hij is revalidatiearts en gespecialiseerd in het behandelen van musici. Met als specialisatie Spanning en Ontspanning bij Musici. Veel Friese blazers zochten al zijn hulp in de Revalidatie Friesland locatie Beetsterzwaag. Dr.Woldendorp werkt intensief samen met em- en enbouchureexpert Hans Boschma uit Leeuwarden.

Hans presenteert op een groot videoscherm zijn nieuwe DVD waarop hij een training laat zien op 16 verschillende koperblaasinstrumenten, binnen een uur opgenomen door sound engineer Dick Plantinga. Vooral de functie van ademsteun, mond en onderkaak komen aan de orde in een mini clinic . De DVD is al te zien op www.youtube.com video hans boschma. Zie ook de paragraaf 25.7.

Het Fun4Tuba tubaensemble uit Leeuwarden speelt in haar premiere o.a. Carnavale di Venezia met Hans als solist op Euphonium , Flugelhorn, Eb cornet , French Horn piccolotrompet. Het tempo wordt opgevoerd naar 150. Bauke Kalma, Simon Smedinga, Gerrit Huizenga, Eric Roelofsen en Hans Boschma vormen samen Fun4Tuba. Werken van Bach, Bruckner, Paul Mc.Cartney complementeren haar optreden.

Als intermezzo verzorgen Bauke Kalma en Eric Roelofsen een multifoniedemonstratie.

De DVD zal officieel worden uitgereikt aan een aantal prominenten uit de Brass wereld. Folkert Fennema, alias Mr.Brassband Himselves, is de eerste. Ooit was hij de eerste dirigent die met een aantal blazers, 40 jaar geleden, bij Hans kwam om embouchure info.

Deuren op om 19.30
Entree: GRATIS
In het Centrum is een beperkte ruimte. Men kan zich per mail aanmelden indien men zeker wil zijn van een plaats.


25.6 Multi-Brass demo