18 - Waldhoorn/French H.
Hoofdstuk 18 - Paragraaf 2
18. Waldhoorn/French H.

18.2 Waldhoorn rechterhand

Revolutionaire Oplossing:
Waldhoorn-cylinders-rechterhand-bediening
Bekerbruggetje van sponsrubber.


Neem ongeveer 10 cm zachte verwarmings~isolatiebuis van sponsrubber met een 5 cm. doorsnede. Plaats dit in de beker daar waar de flare sterk toeneemt, als een soort rond bruggetje van de ene kant van het bekerbegin naar de andere. De precieze plaats wordt bepaald door de klank. Die moet overeenkomstig de klank zijn van de normale stophand~klank.

Speel de kleppen aan met de rechterhand.
Leg de linkerhand nu om de de maintube heen ongeveer 20 cm vanAF de pinkhaak. Hiermee draag je de hoorn. De rechterhand rust op de hoorn, uitgezonderd de beker, en de vingers vallen nu automatisch op de kleppen. Logischer kan het haast niet.Bespelen van een Waldhoorn / French Horn met de rechterhand voor meer snelheid en accuratesse bij het spelen van snelle passages


Ook is het een systeem waarmee je beginners de linkerhand~functie sneller aanleert om de vingers van de rechterhand bv op die van de linker kunnen worden gelegd. Dit voor het geval dat je beslist met links wil spelen.
Door verandering van vorm, lengte en dikte van het bruggetje en ook de plaats kun je de klank variereren.De discussie zal nu losbarsten, maar je zult zien dat het fantastisch werkt. Je kunt zonder beperkingen alle snelle passages nu moeiteloos spelen. In korpsen en bands kunnen mensen nu ineens snel switchen indien nodig.

Tijdens mijn nieuw wereldrecordpoging voor TVL Blaosmeziek van 26 april laat ik het horen en zien. Ook op You Tube etc. Ik speel zelf links zowel als rechtshandig, maar het liefst rechts.


18.2 Waldhoorn rechterhand